Referencia fotók

 

Bevásárlókosár

0 árucikk
 

Lámpafestékek és használatuk

Lámpa sötétítő festékspray több színben.
A lámpafesték használata igen egyszerű, szinte semmiben sem tér el a hagyományos festékpray-k fújásától.


A lámpát vegyük ki a helyéről, zsírmentes lemosószerrel, mely akár hagyományos mosogatószer is lehet, mossuk le a festendő felületet, majd száradás után a műanyag, esetleg fém részeket, melyeket nem kívánunk lefújni, takarjuk le festéshez használt, - a kemikáliáktól nem oldódó - takarószalaggal, ügyelvén arra, hogy a szélek folyamatos vonal mentén tapadjanak.

Ha matt felületet kívánunk, akkor a fújást úgy végezzük el, hogy az első vékony réteg után kb. 10-15 percet várva, fújjunk rá lámpánkra még egy réteget, hogy teljes takarás alakuljon ki.

Ha fényes réteget szeretnénk, a két réteg felvitele között nagyon kevés időt, kb. 1 percet várjunk, de emellett ügyeljünk arra, hogy a festékréteg ne legyen túl vastag.

A fújást kb. 20 cm-ről, egyenletes oda-vissza kézmozdulatokkal végezzük, és ne arra törekedjünk, hogy a szines eredeti felület ne látszódjon ki, hiszen fontos az átláthatóság, hanem, hogy egyenletes lakképződést lássunk. Az ideális hőmérséklet 20-30 Celsius fok, efölött, vagy ezalatt, bőrösödés lehetséges. A lefújt lámpát hagyjuk száradni, ne melegítsük. A festék igen gyorsan száradó, megfolyásra nem hajlamos, így a feladat könnyen elvégezhető.


A száradással 3-4 órát várjunk, mivel a beszerelés, illetve a takarószalag lehúzása nyomokat hagyhat a friss festéken, még akkor is, ha úgy érezzük kis tapintással, hogy száraz a festék.